Degustarea noului meniu


Momentul mult așteptat a sosit! Vineri, 𝟭𝟭 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, vă invităm să vă delectați în premieră cu 𝗻𝗼𝘂𝗹 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂 🍴, creat în colaborare cu chef Pataky Péter. Degustarea va avea loc în sistemul 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘯𝘶, astfel încât veți primi porții echilibrate ca dimensiune din fiecare preparat trecut mai jos. Somelierul nostru s-a ocupat și de alegerea vinurilor 🍷 potrivite pentru fiecare fel. Prețul este de 120 de lei/persoană (fără asociere de vin), respectiv 150 de lei/persoană (cu asociere de vin).

Gustări:
▫ „Pită Picurată”, ca între prieteni
▫ Parfait de foie gras si trufe, cu sos de mere coapte în cuptorul cu lemne, brioche cu unt brun și sos de vișine

Risotto:
▫ Risotto cu midii, creveți pe grill și vin alb

Fel principal din smoker și de pe grill:
▫ Obrăjori de vită cu sos de smântână cu ciuperci gătite pe grill
▫ Coaste de porc – gătite în smoker – cu ceapă la grill și sos BBQ cu miere afumată
▫ Copănele de pui marinate în ghimbir, lime și sos de soia, cu sweet chili și maioneză wasabi

Garnituri:
▫ „Steak” de varză roșie, gătit în cuptorul cu lemne
▫ Piure de cartofi cu trufe și chives

Desert:
▫ Tartă Banoffee cu ciocolată, caramel și banane pe grill

Recomandarea somelierului:
▫ Carassia Blanc de Blancs Brut, România, Crișana (Chardonnay) 75ml spumant/alb
▫ Spy Valley, Sustainably Crafted, Noua Zeelandă, Marlborough (Sauvignon Blanc) alb/sec
▫ Corcova, România, Oltenia
(Syrah) roșu/sec